gun-temizlikgun-temizlik

Evde Bayram Temizliği Nasıl Yapılır

Evde Bayram Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Edilir?
Dini bayramlar öncesinde evlerde yapılan kapsamlı temizliğe bayram temizliği denilmektedir. Kurban ve Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte ev hanımlarının da bayramla ilgili hazırlıkları başlamaktadır. Bayram için yapılan en önemli ve zahmetli hazırlıklardan birisi de evde bayram temizliğidir. Senede iki defa yapılıyor olmasına rağmen kapsamlı ve derinlemesine bir temizlik yapıldığı için evde bayram temizliği yapmak genelde yorucu olmaktadır. Bu anlamda hem beden gücünden hem de zamandan tasarruf sağlayarak Evde bayram temizliği nasıl yapılır? Evde bayram temizliği yaparken nelere dikkat edilir? gibi soruların cevaplarını bilmek daha da önemli hale gelmektedir. Dilerseniz “Temizlik bizim işimiz, zamanınız size kalsın.” sloganımız kapsamında yalova temizlik şirketleri arasında bu konuda alanında en tecrübeli ve profesyonel kadrolardan birine sahip olan firmamız, Uçanlar Temizlik Hizmetleri’ni tercih edebilirsiniz.

Evde Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?
Bayram temizliği denilince akıllara ilk gelen şey; derinlemesine ve kapsamlı bir şekilde, camların silinmesi, perdelerin yıkanması, halıların silinmesi, mutfak ve banyonun dip köşe pırıl pırıl olması için yapılan bir ev temizliğidir. Bütün bir evi özellikle tek başına temizlemek basite alınmaması gereken bir iştir. Bu nedenle eşinizden, çocuklarınızdan, arkadaşlarınızdan evde bayram temizliği yapılırken yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Evde bayram temizliği nasıl yapılır diye düşünenler için verilecek ilk cevap; ‘’Plan yapın’’dır. Yapılacak her işin öncesinde olduğu gibi planlama yapmak işleri kolaylaştırması ve çabuklaştırması yönünden önemlidir. Evde bayram temizliğini ne zaman yapmaya başlayacağınızı, ilk önce hangi odadan başlayacağınızı, hangi temizlik malzemelerini kullanacağınızı ve nelere ihtiyacınızın olduğunu iyi tespit etmeniz ve böylece evde bayram temizliğini planlamanız önemlidir. Bu konuda da firmamız yalova ev temizliği hizmeti vermektedir. Gelin şimdi evde bayram temizliği nasıl yapılır, nelere dikkat edilir birlikte görelim;

Bayram temizliğine başlamadan önce etrafta gördüğünüz dağınıkları toparlayın. Çevrenizde gördüğünüz, odaya ait olmayan, dolaplara kaldırılmayı bekleyen gazete, kitap, oyuncak vb. eşyaların tümünü ait oldukları yerlere kaldırın. Unutmayın, ne kadar temiz olursa olsun, dağınık olduğu takdirde oda, kirli görünecektir.
Evin odalar halinde olan bölümlerini teker teker temizleyin. Hepsini birden temizlemeyin. Sıra ile bir odayı temizledikten sonra diğer odaları temizlemeye geçebilirsiniz. Evde bayram temizliği yapmaya oturma odası ile başlayabilirsiniz. Daha sonra yatak odaları, salon, mutfak ve banyo&tuvaletler temizlenebilir. Tuvalet&banyo ve mutfak en çok kullanılan ve en sık kirlenen yerler oldukları için en sona bırakılmaları tavsiye edilir.
Oturma ve yatak odalarını temizlerken işe tüm eşyaları çekip altlarını süpürerek başlayabilirsiniz. Süpürme işlemi esnasında odanın havalanması için pencerelerin açık olmasına dikkat edin. Perdeleri çıkarın yıkamak için makineye atın, camları silin, lamba ve avizeler de dâhil her eşyanın tozunu alın, halıyı ve yerleri silin.
Salon temizliği bayramda gelen misafirlerin ağırlandığı yer olduğu için daha bir önem arz eder. Diğer odalarda belirtilen hususlara dikkat ederek salon temizliğini yapabilirsiniz. Koltuklar çekilerek altları süpürülür, silinir. Perdeleri çıkarın ve yıkanmak üzere çamaşır makinesine atın. Camları çevreleri ile birlikte güzelce silin. Lambadan vitrine kadar her yerin tozu alın. Yerleri ve halıları silin.
Mutfak temizliği için önce perdeleri çıkarın ve yıkamak üzere makineye atın. Tezgâh üstünde dışarıda herhangi bir bulaşık ve dağınıklık olmamasına dikkat edin. Mutfak dolaplarının içini boşaltıp güzelce silip kuruladıktan sonra eşyaları dolap içlerine tekrar dizin. Halıyı kaldırın yerleri süpürün ve silin. Son olarak halınızı silin ve böylece bayram için yaptığınız mutfak temizliğinizi sonlandırın.
Tuvalet ve banyo temizliği yaparken alafranga ve alaturka tuvalet içlerindeki lekeleri giderecek uygun temizleyicilerle temizlenmesine dikkat edin. Duşakabin içini ve fayans yüzeyleri nemli bir bezle temizleyin. Havluları temizleri ile değiştirmeyi unutmayın.
Balkonların akıtılıp, kapı önünün ve merdiven boşluğunun temizlenmesi ile birlikte böylece evde bayram temizliği bitmiş olmaktadır.

Evde bayram temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Evde bayram temizliğinin genel anlamda hangi sırada ve planlamada yapılması gerektiğini sizlerle paylaştık. Şimdi ise sıra evde bayram temizliği yaparken nelere dikkat edilir sorusunun cevabına geldi. Özellikle bayram temizliği gibi detaylı, yorucu ve zahmetli bir ev temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken hususların ve ipuçlarının bilinmesi büyük rahatlık sağlayacağı için çok önem arz etmektedir. Bu nedenle sizlere Evde bayram temizliği yaparken nelere dikkat edilir sorusunun cevaplarını incelemenizi tavsiye ediyor ve faydalı olmasını diliyoruz.

Öncelikle tüm evin odaları havalandırılmış olmalı. Temizlik boyunca pencereler açık kalmalıdır.
Duvardaki iz ve lekeleri yumuşak bir bez ve beyaz sabun ile nazikçe silebilirsiniz. Ayrıca duvarları sirkeli su ile de silebilirsiniz.
Mikropların yayılmasını önlemek için temizlik bezlerinin kullanım alanları birbirine karıştırılmamalıdır. Örneğin yerleri sildiğiniz bez ile koltuklar kesinlikle silinmemelidir.
Perdelerinizin yıkama suyuna yumuşatıcı koymanız evinizin mis gibi kokmasına yardımcı olacaktır.
Camlarınızın parlaklığını artırmak istiyorsanız sirkeli su ile camlarınızı silebilir, ardından gazete kâğıdı ile kurulama işlemini yapabilirsiniz.
Yerleri ve yüzeyleri silerken lekeleri daha iyi çıkaracağı için sıcak su kullanmaya dikkat edin.
Kullandığınız silme suyunu kirlenmesini beklemeden sık sık değiştirin.
Toz alma işleminde eşyanın malzemesine uygun temizleyici ürünler kullanmalısınız. Cam sehpalar için cam temizleme ürünlerini, ahşap mobilyalar için ise ahşap temizleyici deterjanlardan yararlanabilirsiniz. Böylece temizlik yaparken eşyalarınızı yıpratmamış olursunuz. Ahşap ürünlerin nemlenmemesi ve deforme olmaması için ahşap koruyucu kullanmanız tavsiye edilir.
Kapı kollarını ve merdiven kenarlıklarını iyi dezenfekte edilmiş sıcak su ile silmeye dikkat edilmelidir.
Mutfak dolaplarında ortamda yemek pişirilmesinden kaynaklanan gizli yağlanmalar olabilmektedir. Bu nedenle mutfak dolabı temizliği özel yağ çözücü deterjanlar ve sıcak su ile yapılmalıdır.
Evdeki tüm yatakların nevresim takımlarını değiştirip, yastık ve yorganları balkonda uygun bir alanda havalandırarak böylece ev akarları, toz, mite gibi zararlı bakterilerden de korunmuş olursunuz.
Koltuk döşemelerinizin ve halılarınızın temizliğinde, makine veya el hangisi ile silecekseniz ona göre deterjan seçiminizi yapmış olmayı unutmamalısınız.
Gardırop ve çekmece içindekilerin boşaltılıp havalandırılması ve düzenlenip tekrar yerleştirilmesi koku olayını engelleyecektir.
Temizlik esnasında kullanılan bezlerin temizliğine de özen gösterilmelidir. Temizlik sonrasında kullanılan tüm bezler beyaz sabun ve sıcak su ile güzelce yıkanmalı ve kurutulmalıdır.