gun-temizlikgun-temizlik

Apartman Temizliği

Apartman Temizliğinde Profesyonel Dokunuşlar

Apartman temizliği tıpkı evlerde olduğu gibi temizliği zorunlu olan yapılardır. Dışarının çamuru ilk olarak merdiven basamaklarına yapışır, sigara izmaritleri umarsızca saçılır, duvarlar zamanla is veya lekelerle kaplanır, lekeler kurur ve sonuç olarak apartman sakinlerini rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkar. Ortaya çıkacak bu tablonun önüne geçilmesi adına apartman temizliği yaygın ancak geleneksel bir yöntemle giderilmektedir; kapıcılık sistemi. Apartman ve sitenin temizliğini sağlayan kapıcılar, amaca yönelik makul bir yöntem olsa da, kapıcıya ödenen tutar ve aidat masraflarını göz önünde bulundurduğumuzda bu hizmetin verimliliğini sorgulayabiliyoruz. İşte günümüzde her ihtiyaçta ortaya çıkan uzmanlaşmalar, temizlik sektöründe de filizlenmiştir. Artık apartman sakinlerinin bu talepleri çok daha profesyonel ve etkili uygulamalarla yerine getirilmektedir. Son dönemlerde sıklıkla tercih edilen temizlik firmaları, apartman temizliğini ekonomik bir ücret karşılığında uzman ekip, etkin temizlik ürünleri, teknik ekipmanla ve uygun metotlarla uygulamaya gitmektedir.

Apartman Temizliğinde Firma Seçimi Neden Önemlidir?

Her şeyden önce, ülkemizde sağlıklı yaşam koşullarının sağlanabilmesi için sadece ev veya ofis temizliği değil, apartman temizliği de önem arz eder. Zira apartman yapılar Türkiye´de toplum iskanını belirleyen en önemli yapısal sistemlerdir vatandaşların önemli bir kısmı bu sistem içerisinde yaşamaktadır. Villa gibi müstakil yapılarda temizlik ve bakım ihtiyacı bireysel çözümlerle yerine getirilebilse de, apartman gibi yüksek konutların daha hızlı ve etkin temizliğinin sağlanabilmesi için organize çalışma gerekmektedir. Birçok ailenin yaşadığı bu yapılar neredeyse her gün kirlenebilmekte, birkaç günlük ihmalde evlerin içine kadar girebilecek keskin bir koku yayılabilmektedir. Daha geleneksel bir yöntem olan kapıcılık sistemiyle bu temizliğin altından kalkabilmek oldukça zor. Çünkü tek bir kişi, sitenin temizliğini ancak giderebilmekte, bu da verimliliğin düşmesine ve kirliliğin tam olarak çözülememesine neden olur. Göz önünde bulundurulması gereken bu olgular dolayısıyla apartman temizliği profesyonel çalışan bir ekibe sahip kurumsal düzeyde hizmet veren firmalar tarafından yerine getirilmelidir.

Apartman Temizliği ve Uygulama Alanları

Bir apartmanın en sık kullanılan ve buna bağlı olarak kirlenen yerleri merdiven, koridor ve iç kapı önleridir. Özellikle kış aylarında dışarıdan giriş yapan insanlar, ayakkabı tabanlarında biriken çamur ve toz gibi yapışkan maddeleri istemeden de olsa bu bölge zeminlerine bırakabiliyorlar. Doğal olarak bu da temizlik ihtiyacını doğurmaktadır. Bunların yanında su deposu, tesisat bölmeleri, çatı katı, bodrum katı gibi yerler apartman sakinlerinin farkında olmadan kirlerin en çok biriktiği bölgelerdir. Nem ve rutubetten dolayı bu yerlerde zamanla haşere kolonileri oluşabilmektedir. Nitelikli ve profesyonel ekiplerin bünyesinde bulunduran bir firmadan hizmet alabilir, apartmanlarınızın hiç olmadığı kadar temiz ve ferah bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Temizlikte Kullanılan Malzeme ve Yöntemler

Apartmanın genel temizliği organize bir şekilde yerine uygulanmakta, ekipler haline sistematik bir ölçüde yerine getirilmektedir. Merdiven, koridor, iç ve dış kapı önleri, bodrum katı, çatı katı, tesisat boruları, depolar, korkuluklar, asansör gibi apartman temizliği ile akla gelecek her bölüm temizlenmektedir. Buralarda oluşan çamur, toz, inatçı lekeler ve hatta yapıştırılmış reklam etiketleri de herhangi bir iz bırakılmadan çıkarılır. Su sayaçları ve posta kutuları gibi dahili tüm bileşenlerin temizliği uygulanır. Tüm temizlik ürünleri canlı sağlığına zararlı kimyasal içermemektedir.